Betting utan svensk licens – Utländska spelbolag

Trots att det finns massor av svenska spelsidor är det många som väljer att utforska betting utan svensk licens. Hur kommer detta sig då det är förenat med betydligt högre risker samtidigt som det också finns situationer där man måste skatta för vinsterna? Det ska vi reda ut i denna artikel som handlar om betting utan licens från svenska Spelinspektionen. Är det ens lagligt och vad är det som gäller?

Klicka här för bettingsidor utan svensk licens!

Olika spellicenser utomlands

I Sverige är det Spelinspektionen som delar ut spellicenser till operatörerna. Utomlands är det andra myndigheter. Vissa nationer som Storbritannien och Danmark har inhemska licenser precis som Sverige. Andra nationer tillåter internationella spelare och det finns framförallt tre nationer som svenska spelare brukar spela hos när de bettar utan svensk licens.

MGA betting utan svensk licens

När du spelar på MGA bettingsidor kan du känna dig som hemma, tack vare licensen från Malta Gaming Authority. Denna myndighet värnar om spelarnas säkerhet och ställer höga krav på de bettingsidor som de ger ut licenser till. När du spelar på en MGA bettingsida kan du vara säker på att dina uppgifter och pengar är skyddade,. Samtidigt kan du njuta av en mängd spännande spel och fina bonusar. Innan svensk licens infördes var det framförallt MGA Bettingsidor som svenskar spelade hos. Tack vare EU-licensen slipper du också skatta på dina vinster. 

Curacao är populärt för den som vill spela med krypto

Curacao bettingsidor är som en stor, internationell fest där alla är välkomna. Licensierade av Curacao eGaming kan dessa bettingsidor tar emot spelare från hela världen och erbjuder en varierad spelmeny med många marknader och riktigt bra bonusar. Hos Curacao bettingsidor hittar du konkurrenskraftiga odds men det gäller att vara försiktig då det inte finns några spelgränser vilket gör att det är förenat med högre risker. Det är framförallt spelare som vill använda kryptovalutor som spelar hos bettingsidor med licens från Curacao. 

EMTA – bettingsidor från Estland

Spelbolag från Estland blir allt bättre och erbjuder en trygg spelupplevelse. De är licensierade av Estlands Skatte- och Tullmyndigheten och erbjuder rättvisa och säkra spelupplevelser för alla. De estländska bettingsidorna imponerar med sina moderna och lättanvända plattformar som fungerar lika bra på datorn som på mobilen. Hos EMTA bettingsidor hittar du bra bonusar, snabba uttag och massor av olika bettingmarknader. Eftersom det är EU-licens slipper du också skatta på vinsterna och får därmed behålla alla vinster själv. 

Betting utan svensk licens

Krypto betting har tagit över rejält

Det är ingen hemlighet att betting med kryptovalutor tagit över allt mer. Detta är en av de främsta anledningarna till att så många valt att betta hos spelbolag utan svensk licens. Med kryptovalutor får man en stor säkerhet tack vare den blockchain-teknik som ligger bakom transaktionerna. Dessutom är det betydligt större anonymitet vilket många spelare också uppskattar.

Kryptovalutor har heller inga avgifter vilket givetvis är en stor fördel. Du får också ut dina vinster på direkten vilket givetvis också är bra. Eftersom det inte finns några avgifter blir det billigare att använda kryptovalutor. Det finns flera olika alternativ att använda för dig som vill spela med kryptovalutor. De vanligaste alternativen är:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Cash
 • Dogecoin 

Oddsbonusar hos spelbolag utan svensk licens

Den främsta anledningen till att många väljer att betta utan svensk licens är att det finns betydligt bättre oddsbonusar. Hos svenska aktörer är det maximalt tillåtet med en bonus per spelare och licens. Det gör att du som spelare inte har några möjligheter att kunna ta emot återkommande bonusar hos svenska spelsidor.

Hos utländska bettingsajter ser det däremot helt annorlunda ut. Då kan du ta del av en spelupplevelse som innebär massor av olika oddsbonusar som inte finns hos svenska spelbolag. Dessa bonusar är vanliga utomlands men är förbjudna i Sverige.

Cashback

Med cashback får du tillbaka en del av dina förluster. Detta är inte tillåtet i Sverige men hos utländska bettingsidor är det vanligt. Med cashback kommer du som har oturen på din sida att få pengar tillbaka av spelbolaget. Vanligtvis får du en liten procent av förlusterna tillbaka utan omsättningskrav. Vissa bettingsidor har en stegrande cashback i takt med att man klättrar i lojalitetsprogrammet. Cashback hos utländska bettingsidor brukar ligga på mellan 5-25%.

Reload bonusar

Det finns också möjlighet att ta emot reload bonusar hos spelbolag utan svensk licens. På så sätt kan du få återkommande bonusar på dina kommande insättningar. Exempelvis finns det möjlighet att du får insättningsbonusar på samtliga insättningar och därmed kan oddsa för mer pengar. Det är något som lockar många spelare att välja utländska spelbolag.

VIP och Lojalitetsprogram

Hos spelbolag utomlands finns det ofta VIP- och lojalitetsprogram som belönar de mest trogna spelare. I Sverige är detta väldigt förbjudet vilket innebär att vissa söker sig till spelbolag utomlands för att kunna få belöningar som biljetter till evenemang, personliga bonusar och mycket annat.

Nackdelar med betting utan svensk licens 

Även om det kan kännas lockande är det betydligt större risker att betta hos en aktör som inte har svensk licens. Därför listar vi endast svenska spelbolag och lägger fokuset där för att du ska få en bättre spelupplevelse som spelare och framförallt en mer trygg spelstund. Det finns många anledningar till att undvika betting utan svensk licens:

 • Swish, Trustly och Zimpler finns inte tillgängligt
 • Mycket högre omsättningskrav och otydliga bonusvillkor
 • Svensktalande kundtjänst finns ej
 • Inte samma restriktioner kring marknadsföring
 • Inga spelgränser
 • Prioriterar inte ansvarsfullt spelande
 • Skatt på vinsterna utanför EU

Hur fungerar det med skatter på betting utan licens?

När det kommer till skatt på vinsterna hos utländska spelbolag finns det en enkel och tydlig regel. Den som spelar hos en bettingsajt som inte har svensk licens men som har EU-licens kommer inte att behöva skatta på sina vinster. Det är istället bara skatt på vinsterna utanför EU.

Spelar du hos ett MGA Spelbolag eller EMTA spelbolag kommer du på så sätt att få behålla alla vinster själv. Men skulle du spela hos ett Curacao Spelbolag är det skatt på vinsterna. Då kommer du behöva ange dina vinster i din deklaration och samtidigt skatta 30% av alla vinster.

Hur ser det ut med svensk idrott?

Utbudet av svensk idrott är bättre hos svenska spelbolag då större fokus ligger på att tillfredsställa svenska spelare jämfört med utländska aktörer. Samtidigt finns det givetvis odds på svensk idrott hos utländska aktörer också med bra odds på Allsvenskan, SHL och andra svenska ligor.

Men fokus ligger kanske inte lika mycket på Sverige som på internationell idrott. Det kan vara bra att hålla koll på för dig som funderar på utländska spelbolag men ändå vill ha ett stort utbud av svensk idrott. 

Sammanfattning om att betta utan svensk licens

Det finns givetvis anledningar till att många spelare väljer att spela hos bettingsidor utan svensk licens. Men vi tycker att nackdelarna överväger fördelarna och därför är det bättre att välja svenska spelbolag. Då finns det Spelpaus för den som har problem och det är också betydligt bättre villkor kring oddsbonusar för dig som vill ta emot detta.

Prioritera därför att spela hos svenska bettingsidor om du vill kunna sätta in pengar med Swish, verifiera dig med BankID och samtidigt få en trygg spelupplevelse med en svensk myndighet som övervakar alla aktörer.