Dessa sporter är störst i Sverige

Trots att Sverige endast har drygt nio miljoner invånare har vi nått stora framgångar i idrottens värld. Bland annat har vi ett VM-silver i fotboll, flera OS-guld och massor med andra framgångar. Men vilka sporter är egentligen de mest populära i Sverige? Vi på svenskaspelsidor.eu har tagit fram en lista med de sporter som flest svenskar föredrar att betta på hos svenska bettingsidor.

5 000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt
Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Spela
2 000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt
Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Spela
5 000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt
Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Spela
2 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt
Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Spela

Fotboll är nummer 1

Det råder inget tvivel om att fotbollen är den största sporten i vårt avlånga land. Sverige har nått bra resultat i till exempel VM med ett silver och två brons. I VM 2018 gick Sverige till kvartsfinal och därefter vann man sin grupp i Nations League.

Svenska fans och idrottskingar

Det är framförallt Premier League som svenskarna gillar att betta på. Med anor från Tipsextra är PL idag fortfarande nummer 1 av ligorna som svenskarna föredrar. Förutom Premier League är inhemska Allsvenskan också en älskvärd turnering. Där är Malmö FF laget med störst framgångar historiskt sätt. De har nått finalen i Champions League 1979 samtidigt som man vunnit flest SM-guld.

Ishockey är också mycket omtyckt

När det kommer till svensk idrott är frågan om inte hockeyn är den sport där vi nått störst framgångar. Visst har vi kanske större dominant på Isbandy, Innebandy och Curling men Ishockey är en sport som är relativt stor internationellt också. Sverige är landet som producerar flest spelare till NHL förutom Kanada och USA.

När det kommer till betting på ishockey finns det därför många alternativ. Vissa föredrar att spela på SHL som är den svenska hockeyligan. Andra tycker istället att NHL är roligare eftersom det är världens bästa liga. Även landslagsturneringar drar stort intresse när det kommer till betting och tittare.

Vintersport peakar under OS

Eftersom det råder världens kanske längsta vintrar i Sverige är det föga förvånande att vi är dominanta i vintersport. Skidor – både utförs och längdskidor – samt andra sporter med vintertema som Curling är extremt populärt. Visst har norrmännen ännu större framgångar men sen har samtidigt Therese Johaug åkt dit för doping. Hon fortsätter dominera men det gjorde Johan Muhlegg också innan han åkte dit.

Det är framförallt under Vinter-OS som spelarna flockas till spelbolagen. Det är på något sätt höjdpunkten vart fjärde år när mindre sporter får stå i rampljuset. Visst är det mysigt att titta på Vinterstudion med André Pops samtidigt som man placerar några bets. Men det är ändå svårt att jämföra med känslorna, spänningen och dramatiken kring ett OS. Dessutom finns det riktigt bra erbjudande att ta del av under OS.

Tennis är vänligt för betting

Om du vill betta på en sport är Tennis ett bra alternativ. Det tycker flera andra svenskar också trots avsaknaden av svenska tennisstjärnor just nu. Till exempel kan du betta live på de största turneringarna som Grand Slam.

Tennis är kul att betta på oavsett om det är damer eller herrar som spelar. Framförallt tycker vi du ska testa live betting när du bettar på tennis. Det kan hända oerhört mycket under en tennis-match vilket ger bra odds och härliga möjligheter.